Twee snelle Maber bouwliften op Zeeburgereiland in Amsterdam

In 2014 startte Smit’s Bouwbedrijf met de bouw van een eerste appartementenblok op Zeeburgereiland in Amsterdam. Dat was het begin van een grootschalige ontwikkeling van de gemeente Amsterdam en de Alliantie, die gezamenlijk het initiatief hebben genomen voor de ontwikkeling en realisatie van woningbouw op Zeeburgereiland. De Alliantie is een woningcorporatie met woningen in het noorden van de Randstad. Met bijna 60.000 woningen is de Alliantie één van de grootste woningcorporaties in Nederland.


Betrokken bewoners

Smit’s Bouwbedrijf is onlangs gestart met de bouw van Blok 9. Daarbij gaat het om 110 sociale en middel dure huurwoningen, die onderdeel zijn van de ruim 400 woningen die de Alliantie de komende jaren op het Zeeburgereiland zal realiseren. Bij de start van het project zijn toekomstige bewoners betrokken bij de vaststelling van het woonprogramma en de woningindeling. De twee woongebouwen grenzen aan een groot open middenterrein met sportvelden. Daaronder komt een gedeeltelijk verdiepte kelder met parkeerplaatsen en bergingen. De gebouwen omsluiten een openbare daktuin die bovenop de parkeerkelder ligt. Het straatbeeld wordt bepaald door de rondgaande balkons die als grote dekken om de gevels van de gebouwen golven. De balkons zijn van lichtgekleurd strekmetaal en steken sterk af tegen de donkergrijze gemetselde gevel daarachter.


Maber personen-goederenlift

Om de voortgang van de bouw te optimaliseren, hebben wij op verzoek van Smit’s Bouwbedrijf twee Maber personen- en goederenliften (type MB A 800/150-R) voor deelproject 9B geleverd, die binnen twee dagen gekeurd en wel in bedrijf konden worden genomen. De liften zullen minstens zes maanden dienst doen op de bouwplaats. Het bijzondere van dit type lift is dat deze geen aparte steiger nodig heeft voor de in- en uitstap. Bovendien is deze Maber met een maximum snelheid van 35 meter per minuut één van de snelste liften in zijn soort. Verder onderscheiden alle personen- en goederenliften van RECO zich op het gebied van gebruiksgemak en degelijkheid. Met onze liften worden personen en goederen veilig en snel op hoogte gebracht.