Totaaloplossingen met Strukton Infratechnieken

Intussen werken RECO en Strukton Infratechnieken ruim 6 jaar samen. Met het materieel van RECO en het specialisme van Strukton Infratechnieken bieden wij totaaloplossingen in de infra markt. De afgelopen maanden werkten wij met Strukton aan mooie spoorwegprojecten mee zoals de bouw van Station Snijdelwijk en het nieuwe ecoduct bij Zandvoort genaamd Duinpoort.

Strukton Infratechnieken is specialist in de aanleg van spoorwegen en waterbouw. In 1918 werd Strukton opgericht voor de bouw van het huidige hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen. Na dit zeer geslaagde project kwam Strukton nationaal en later ook internationaal bekend te staan als infraspecialist.

Sinds 2011 werken Strukton Infratechnieken en RECO nauw samen bij het opleveren van infraprojecten. Dankzij onze directe lijnen met de uitvoerders kunnen wij snel schakelen bij nieuwe projecten. Afgelopen week blikten wij met Stefan Vos, uitvoerder Strukton Infratechnieken, terug op ‘Duinpoort’ en onze samenwerking . “De kracht van goede dienstverlening is vlotte communicatie. Bij RECO kan ik altijd snel schakelen met de front office”, aldus Stefan Vos.

Duinpoort

Tussen de uitgestrekte natuurgebieden Zuid-Kennemerland en Amsterdamse Waterleidingduinen ligt het traject Haarlem-Zandvoort. Volgens het Meerjarenprogramma Ontsnippering van de Overheid dient dit spoor in 2018 overbrugd te worden door middel van een ecoduct; een brede, met planten begroeide brug. Dankzij de verbinding zal het leefgebied van het loslopende wild bevorderd worden.

Het ecoduct, genaamd Duinpoort, wordt in 5 fasen opgeleverd. In de eerste fase is Strukton begonnen met de aanbreng van gewapende grond waarna  de kisten opgebouwd kunnen worden. Nadat de kist staat, wordt de natuurbrug gebouwd en de schanskorven aangebracht en gevuld. Tot slot wordt de brug ingericht met begroeiing en afwatering. Hierbij worden ook voorzieningen voor hulpdiensten en ProRail aangelegd, omheint met wildrekken en hekwerk.

De uitdaging bij projecten in natuurgebieden zoals de Duinpoort is dat je met veel restricties en losse ondergrond te maken hebt. RECO voorzag het project van een volledige bouwplaatsinrichting incl. gereedschap, mobiele towerlights en aggregaten.