Steigers van RECO voor project Land in Zicht in Haarlem

In 2012 leverde RECO aan bouwer Strukton al 14.000 m² steigers voor de bouw van waterwoningen en appartementen voor het project ‘Land in Zicht’ aan het Spaarne in Haarlem. Onlangs kwam daar ruim 10.000 m² bij voor de bouw van drie woontorens die het project completeren. In de woontorens worden in totaal 105 appartementen gerealiseerd.
 

Nieuwbouwproject Land in Zicht

Het project ‘Land in Zicht’ werd door Strukton in 2012 gestart met de bouw van 29 waterwoningen, 18 watervilla’s en 30 havenappartementen die direct aan het Spaarne zijn gelegen. Dit jaar is de bouwmaatschappij begonnen met de realisatie van twee woontorens van 30 meter hoog en één woontoren van 51 meter hoog. De 105 appartementen die zich daarin bevinden zijn een mix van sociale en vrijesector huurappartementen en 25 koopappartementen. Woningcorporatie Elan Wonen neemt de verhuur voor zijn rekening, Strukton Projectontwikkeling zorgt voor de verkoop van de koopwoningen.


10.000 m² steigermateriaal

Inmiddels staan Beryl en Indigo, de twee ‘kleine’ woontorens van 30 meter hoog, in de steigers die door RECO zijn geleverd. Bij elkaar gaat het om meer dan 10.000 m² steigermateriaal, dat voornamelijk rondom de woontorens is gemonteerd. Aan het einde van 2015 wordt ook Aquaverde, de grote woontoren met een hoogte van 51 meter, door RECO in de steigers gezet. De oplevering van de laatste appartementen vindt naar verwachting medio 2016 plaats. Daarmee is Haarlem een prachtige woonomgeving rijker en kunnen de bewoners naar hartenlust genieten van de beweging op de Spaarne, met het centrum van Haarlem op een steenworp afstand