RECO zet steigermaterieel in voor diverse opdrachtgevers op het project Leidsche Rijn in Utrecht

In Utrecht wordt momenteel gewerkt aan het enorme project Leidsche Rijn dat bestaat uit diverse bouwblokken. Vorig jaar is er op de locatie een parkeerkelder gemaakt waarop nu gebouwd wordt. Het project bestaat uit vijf verschillende blokken welke allemaal zijn uitbesteed aan verschillende aannemers. Voor twee van deze projecten zijn wij gevraagd materieel te leveren en hebben we de engineering verzorgd. Hierbij is gebruik gemaakt van BIM (Bouw Informatie Model), een werkmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitale 3D tekening waarin diverse disciplines uit de bouwsector samenkomen.

Bouwcombinatie Van Schijndel – Van de Ven werkt aan bouwblok C1, de Phoenix en de Richmond, waarvoor wij de opdracht hebben gekregen steigermaterieel in te zetten. Op Bouwblok E1 en E2 verzorgen we voor bouwcombinatie Smits Bouwbedrijf en De Nijs de bouwplaatsinrichting.

De Phoenix en Richmond

Bouwblok C1 (de Phoenix en Richmond) bestaat uit twee delen. Allebei de delen bestaan uit één laag winkels met daarboven vijf etages met appartementen. De gebouwen hebben de vorm van een U en komen tegenover elkaar te staan, waardoor er een soort binnenplaats wordt gecreëerd. Voor dit deel van het project hebben we 16.000m² tube lock steigers ingezet, welke voor een periode van circa 42 weken blijven staan. De vloerbreedte is 1,30 meter met aan de binnenzijde een vloer van ca. 0,80 meter. Op elke etage van het pand bevinden zich etagevloeren. De steigers zijn door onze experts gemonteerd en worden na afloop ook weer gedemonteerd en afgevoerd.

Bouwblok E1 + E2

Op bouwblok E1 en E2 is bouwcombinatie Smits bouwbedrijf en De Nijs bezig met de realisatie van 34.000m² kantoren, woningen (202 appartementen) en winkels. Voor dit deelproject verzorgt RECO de bouwplaatsinrichting, bestaande uit 30 Hawkeye tubelights waar vooraf een verlichtingsadvies voor was uitgebracht. Daarnaast zijn er diverse hoofdverdeelkasten en onderverdeelkasten ingezet en is er circa 2 kilometer kabel verwerkt. Voor de watervoorziening van de bouwplaats hebben wij 800 meter waterleiding aangelegd en 9 steigleidingen met hydrofoorinstallatie ingezet.