RECO waarborgt toegankelijkheid van winkelcentrum Hilvertshof tijdens verbouwing

In 2015 is VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren in opdracht van eigenaar Kroonenberg Groep gestart met de herontwikkeling van winkelcentrum Hilvertshof. Het winkelcentrum wordt ingrijpend verbouwd. Licht, lucht en ruimte zijn de belangrijkste elementen in het ontwerp van architect Rijnboutt, waarbij vierkante vormen plaats maken voor ronde vormen met veel glas. Het aantal entrees wordt gereduceerd van 8 naar 5. Ook wordt een aantal vloeren opengebroken, waardoor hoogte en licht worden gecreëerd.

Buiten openingstijden

De metamorfose van het winkelcentrum zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor grote retailers. Zo heeft Primark al een langjarige huurovereenkomst getekend. De nieuwe vestiging van het Ierse modewarenhuis beslaat circa 5.000m², verspreid over de begane grond en de eerste verdieping. Zara en H&M breiden hun bestaande winkels uit. Andere huurders zijn onder meer Van Dalen, Kruidvat en Van Os Lederwaren. Tijdens de verbouwing blijft het winkelcentrum gewoon open. Om de overlast voor het publiek zoveel mogelijk te beperken, wordt een deel van de werkzaamheden buiten de openingstijden van het winkelcentrum uitgevoerd. Het vernieuwde Hilvertshof wordt eind 2016 opgeleverd.

Layher systeemsteigers met publieksvriendelijke afwerking

RECO plaatste diverse publieksvriendelijke steigeroplossingen in de centrale hal van het Hilversumse winkelcentrum. Wij hebben onder meer diverse veilige trapopgangen van publieksvriendelijk steigermateriaal gemaakt. Daarnaast is de eerste etage van Hilvertshof niet meer alleen bereikbaar met de nieuwe liften, maar ook met een door ons geplaatste tijdelijke trap vanaf de Zeedijk, waardoor het aantal toegangsmogelijkheden tot het winkelcentrum is toegenomen om het winkelpubliek optimaal te faciliteren. In dit filmpje op YouTube kunt u een groot deel van ons werk bekijken.