RECO plaatst zonnepanelen van Rooftop Energy op gemeentehuis Alphen aan den Rijn

Eind vorig jaar tekende de wethouder Duurzaamheid & Milieu van de gemeente Alphen aan den Rijn het contract met Rooftop Energy voor het plaatsen van 140 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. De gemeente koos onder meer voor Rooftop Energy omdat er geen initiële investeringis vereist. De gemeente koopt de panelen niet zelf, maar koopt alleen de elektriciteit die de zonnepanelen opwekken. Rooftop Energy zorgt voor aanschaf en onderhoud van de panelen en regelt de subsidie.

Energiezuinig

Met de plaatsing van de zonnepanelen zet de gemeente Alphen aan den Rijn een volgende stap op weg naar verduurzaming van gemeentelijke gebouwen. De gemeente wil haar vastgoedbezit namelijk energiezuinig beheren, door inzicht in de energieprestaties en het energiezuinig maken van gebouwen. Het uiteindelijke doel is om al het gemeentelijk vastgoed in 2025 CO₂-neutraal te laten zijn.

Installatie door RECO

De zonnepanelen worden geplaatst door RECO, dat als onderaannemer voor Rooftop Energy optreedt. De panelen hebben een elektrisch vermogen van 255 wattpiek per stuk, waarmee de totale installatie een vermogen van bijna 36 kilowattpiek kent. De gemeente Alphen aan den Rijn wekt daarmee stroom op die vergelijkbaar is met het jaarverbruik van ongeveer 15 huishoudens. De installatie van de zonnepanelen op het 14 meter hoge dak werd door drie ervaren RECO-medewerkers met behulp van een vrachtwagen met kraan uitgevoerd en duurde slechts drie dagen.