RECO plaatst steiger in Sophia Kinderziekenhuis

In 1863 werd de basis gelegd voor het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, dit oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland maakt onderdeel uit van het Erasmus Medisch Centrum. Om medische zorg te kunnen bieden op hoog niveau, heeft Erasmus MC een ambitieus bouwplan voor het ziekenhuis ontwikkeld, bestaande uit een combinatie van nieuwbouw en renovatie.

Een van de betrokken bouwers is Koninklijke Aannemingsmaatschappij van Waning BV. Dit gerenommeerde bedrijf, met een specialisatie in bouwkundige brandveiligheid, voert momenteel een project uit in de centrale hal op het Plein bij het Erasmus MC-Sophia. Dit plein is sinds 2013 getransformeerd in een overdekt binnenplein.


Maatwerk steiger met brede basis en extra ballast

Om de werkzaamheden mogelijk te maken gaf van Waning aan RECO de opdracht om de gevel van het Sophia kinderziekenhuis in de steigers te zetten. Een reguliere verankering bleek in deze specifieke situatie echter onmogelijk. Daarom kozen de vaklieden van RECO voor een steiger met een brede basis van 2.07 meter, voorzien van extra ballast voor voldoende stabiliteit. Verder moest de onderliggende fraaie natuurstenen vloer beschermd worden middels 'underlayment' platen met daar overheen baddinghout, voor een optimale drukverdeling. In totaal werd op deze manier 750 vierkante meter steiger gemonteerd, volledig voorzien van steigergaas.