RECO levert tijdelijke huisvesting tijdens bouw spoorondergang Leiden

Op de Kanaalweg in Leiden, ter hoogte van de spoorweg Leiden-Utrecht, is gestart met de aanleg van een spoorondergang. Deze vervangt de gelijkvloerse kruising met het spoor en is bedoeld om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren. Bovendien kunnen daardoor meer treinen op het spoortraject gaan rijden. Auto’s en fietsers kunnen het spoor straks ongelijkvloers passeren over geluid reducerend asfalt.

Bouwen met oog voor hinderbeperking, omgevingsveiligheid en risicobeperking

Bouwbedrijf Max Bögl heeft met een bijdrage van TEYLER consultancy de aanbesteding door ProRail en de gemeente Leiden gewonnen dankzij de hoge kwaliteitswaarde gewonnen. De geformuleerde eisen op het gebied van veiligheid, omgevingstevredenheid, risicobeheersing en beschikbaarheid van het spoor en de Kanaalweg is vertaald naar drie kwaliteitscriteria: hinderbeperking, omgevingsveiligheid en risicobeperking. Daarbij is niet alleen gekeken naar de inzet van techniek, maar ook naar de bouwfasering op de projectlocatie en de transportbewegingen daarnaartoe. De voorbouwlocatie en de aanvoerroute zijn geconcentreerd aan één zijde van het spoor, waardoor de overlast voor de woonwijk aan de andere kant van het spoor minimaal is.

Bouwketen met kantoor in de huisstijl van de opdrachtgever

Om het bouwmanagement en de uitvoerende medewerkers passend onderdak te kunnen geven, hebben wij in opdracht van Max Bögl tijdelijke huisvesting geleverd. Deze bestaat uit 11 units, die inclusief kantoormeubilair en andere noodzakelijke voorzieningen zijn geplaatst en gebruiksklaar in de huisstijl en kleuren van de opdrachtgever zijn opgeleverd. De looptijd van het project bedraagt circa anderhalf jaar. Naar verwachting kan de spoorondergang net voor of in de herfst van 2017 volledig in gebruik worden genomen.