RECO krijgt vaste grond onder de voeten in het Verenigd Koninkrijk

RECO en partnerbedrijf BUKO hebben begin dit jaar de Hoist divisie van HTC Plant overgenomen. De overname betreft ruim tweehonderd personen- en goederenliften, drie vestigingen en veertig personeelsleden. Ook het gehele klantenbestand, waaronder BAM Construction, Beaumont Morgan, MACE en Balfour Beatty, zullen vanaf nu door RECO worden bediend. De overname maakt RECO tot een van de grote spelers op de markt van verticaal transport in het Verenigd Koninkrijk.

HTC Plant maakt onderdeel uit van de P.C. Harrington Group, een gerenommeerd bedrijf met een indrukwekkend portfolio in beton- en staal constructies, waarvan bijvoorbeeld de bouw van het nieuwe Wembley Stadion en het 180 meter hoge gebouw The Gherkin (augurk) in Londen wereldnieuws waren.

De drie HTC vestigingen in St. Neots, Sheffield en Glasgow gaan in hun geheel over naar RECO. Hierdoor zal RECO, die al een vestiging heeft in de regio Londen, de markt in het Verenigd Koninkrijk sneller en service gerichter kunnen bedienen. Het in de overname betrokken materieel betreft merken als Alimak Hek, Maber en PEGA. Het personeel reageerde enthousiast op het overnamenieuws dat algemeen directeur Rob Reigwein en Edwin Verpoort van RECO persoonlijk op 9 januari in een toespraak kwamen brengen: “We zullen de activiteiten van HTC Hoist voortzetten en waar mogelijk optimaliseren, onder meer door het Nederlandse programma aan verticaal transport ook in het Verenigd Koninkrijk aan te bieden”. Verder zal RECO zich in het Verenigd Koninkrijk ook bezighouden met het verhuren van steigermaterieel .