Personen-goederenliften voor renovatieproject in Den Haag

De leegstaande Thorbecketoren aan het De Savornin Lohmanplein in Den Haag wordt getransformeerd tot woontoren ‘Bellavista’. Het woongebouw wordt opgeleverd met energielabel A. De oorspronkelijke Thorbecketoren is onderdeel van een complex uit 1968, met de Treubflat, de Thorbecketoren, een restaurantpaviljoen en parkeergelegenheid bovenop een plint van winkels. In het nieuwe ontwerp wordt het oorspronkelijke concept gerespecteerd.

De transformatie is gebaseerd op de bestaande gebouwstructuur, met één belangrijke aanvulling: balkons voor de woningen. Deze kunnen worden toegevoegd door de overcapaciteit in de draagkracht. Daardoor is het eveneens mogelijk om twee bouwlagen toe te voegen. In totaal komen er 116 luxe afgewerkte huurappartementen in het gebouw. Vanuit de woningen kijken de bewoners aan de ene kant naar de Noordzee, en aan de andere kant naar het Haags stadscentrum.

Zes dagen per laag

De renovatie wordt uitgevoerd door bouwbedrijven Akor Bouw en Vastbouw, die dit project gezamenlijk ter hand hebben genomen. De grauwe borstweringen zijn intussen verwijderd en hebben plaatsgemaakt voor nieuwe witte borstweringen. De balkonplaten hebben dezelfde tint. Alle bouwactiviteiten voltrekken zich in cycli van zes dagen per laag. Slopers, betonploeg, balkonplaatsers, installateurs, afbouwers en andere experts trekken achter elkaar van beneden naar boven door het gebouw; zonder steigers, maar met een meeschuivende valbeveiliging.

Personen-goederenliften voor ruwbouw en afbouw

RECO ondersteunt het project gedurende de gehele looptijd met een PT1500 personen-goederenlift met een laadvermogen van 1500 kg. Gedurende de afbouw wordt bovendien de personen-goederenlift Maber 800 (800 kg of 8 personen) ingezet. Na afronding van de werkzaamheden aan de toren staat de bouw van een extra parkeerdek en renovatie van het winkelcentrum op de begane grond in de planning.

Bekijk onze personen-goederenliften