Hefsteigers ingezet bij bouw van opslagtank voor chemieconcern in Schotland

RECO Hoist, gevestigd in Engeland, heeft vier Scanclimber SC4700 hefsteigers, voorzien van een 9 meter breed platform en met een werkhoogte van maximaal 36 meter, verhuurd aan een grote aannemer binnen de UK. Momenteel zijn zij druk bezig met de bouw van een opslagtank voor chemieconcern Ineos in het Schotse Grangemouth.


Hefsteigers met uitklapbaar platform

Elke hefsteiger is aan beide uiteinden uitgerust met een extra uitklapbaar platform, zodat de wanden van de cirkelvormige opslagtank eenvoudig bereikt kunnen worden om spankabels te bevestigen. Deze hebben de aannemers nodig voor versteviging van de constructie om het betonnen dak aan te kunnen brengen.


Eerste scanclimbers RECO Hoist

Voor RECO Hoist is het de eerste keer dat de Scanclimber wordt ingezet, in samenwerking met RECO is het materieel in Glasgow geleverd en geïnstalleerd. De Scanclimbers worden in totaal 16 weken gebruikt. Na oplevering van het project is de opslagtank bedoeld voor de opslag van schaliegas dat vanuit Amerika via de Golf van Mexico wordt aangevoerd.

Dit project toont wederom aan dat de gezamenlijke capaciteit van RECO en RECO Hoist op het gebied van verticaal transport vrijwel alles mogelijk maakt.