Heembouw in Amersfoort tijdelijk gehuisvest door RECO

Bedrijventerrein De Wieken, aan de oostkant van Amersfoort, in de directe omgeving van de kruising van rijkswegen A1 en A28 is een logistiek aantrekkelijke locatie. Het is dan ook niet zo verrassend dat Applied Medical Europe BV, een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen, juist daar een nieuwe locatie laat ontwikkelen die ook nog eens vlakbij het huidige in 2012 gebouwde hoofdkantoor is gelegen. De uitvoering van het bouwproject is net als vier jaar geleden in handen van Heembouw, dat in de tweede week van februari met het verkrijgen van de benodigde bouwvergunning groen licht kreeg om aan de voorbereidingen te kunnen beginnen.

27.000 m² vloeroppervlak

Intussen is Heembouw gestart met de inrichting van de bouwplaats en het grondwerk. In de komende weken wordt grond van de bouwlocatie afgevoerd; begin april wordt begonnen met het heiwerk. Wanneer de bouw naar verwachting in mei 2017 is afgerond, beschikt de nieuwe vestiging van Applied Medical Europe BV over maar liefst 27.000 m² vloeroppervlak, waarvan 8.700 m² voor kantoorruimte is bestemd. De overige meters worden onder meer ingenomen door een hypermoderne cleanroom, productieruimte en magazijnruimte.

Herkenbaar voor de omgeving

Tijdens de bouw is Heembouw op de bouwplaats gehuisvest in een ketenset van 12 schakelunits van RECO, die voldoen aan de BREEAM-duurzaamheidscriteria en in de bedrijfskleuren van Heembouw zijn geleverd. Daarmee is de Nederlandse bouwer met vestigingen in Amersfoort, Rotterdam, Breda en Roelofarendsveen van afstand herkenbaar voor de omgeving. De bouwkeet beschikt naast adequate data-aansluitingen uiteraard ook over werkende aansluitingen op nutsvoorzieningen als elektra, water en licht. Daarbij is volop aandacht besteed aan energiebesparende maatregelen. Alle units zijn geïsoleerd; worden verlicht door duurzame ledverlichting en zijn tevens voorzien van airco/verwarming door middel van een warmtepompsysteem.