Efficiënte bouwverwarming: brandstof besparen met recirculatie techniek

Afgelopen jaar kreeg RECO de opdracht om bouwbedrijf Van der Leij van materieel te voorzien bij de renovatie van De Nieuwe Internationale School (DENISE). Om tijd te besparen tijdens de afbouwfase had Van der Leij verwarmingsvoorzieningen nodig om vloer- en stucwerk te drogen. Om hoge brandstofkosten te vermijden maakte Van der Leij gebruik van onze recirculatie slangen. 

Begin 2018 kreeg RECO de opdracht het renovatieproject van Van der Leij te voorzien van materieel. In opdracht van DENISE renoveert Van der Leij een oud schoolgebouw uit 1957 tot een moderne leeromgeving voor internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Het pand aan de Piet Mondriaanstraat te Amsterdam werd afgelopen jaar compleet gestript en heringericht. In de nieuwe situatie krijgt de school onder meer een nieuw dak, nieuwe kozijnen, een nieuwe gymzaal en een inpandig theater.


Materieel

Om de renovatie te volbrengen kreeg RECO de opdracht de bouwplaats te voorzien van het nodige materieel. In 2018 werden twee AT40 goederenliften, een ketenpark van acht schakelbare keten, intern en extern steigerwerk met trappentoren, bouwplaatsinrichting en drie IMA luchtverhitters op locatie geplaatst en gemonteerd. Met de drie IMA luchtverhitters werd de afgelopen weken veel brandstof bespaart door op slimme wijze warme lucht te hergebruiken.

Recirculatietechniek

Wanneer u kunt kiezen tussen het opwarmen van koude lucht of het opwarmen van warme lucht is het natuurlijk efficiënter om voor het laatste te kiezen. Bij het schoolgebouw DENISE werden drie IMA luchtverhitters aangesloten met recirculatie slangen. Met deze speciale luchtslangen kan de luchtverhitter lucht aanzuigen vanuit het pand. De lauwe lucht die uit het pand wordt aangezogen is veel sneller op temperatuur te brengen dan de koude lucht van buiten. Met een kleiner temperatuur verschil beperken we dus ook het brandstofverbruik van de machine. Van der Leij kon zo een hoop kosten besparen.

Heeft u vragen over recirculatie en wat dit voor uw project kan betekenen? Neem gerust contact op met onze adviseur voor een vrijblijvend adviesgesprek.