Een veilig terrein door samenwerking tussen RECO en Cyclops Security BV

Leegstaande objecten en bouwterreinen zijn vaak het doelwit van inbraak, diefstal, kraak en vandalisme. Om dit soort gevallen te beperken en schades te minimaliseren, beveiligd Cyclops Security B.V. locaties door middel van slimme tijdelijke beveiligingsoplossingen. De beveiligingstechnieken bestaan o.a. uit Smartcams en draadloze alarmsystemen. RECO heeft inmiddels al op zeven projecten aggregaten geleverd voor het bedrijf wat beide partijen goed bevalt. Wij spraken directeur en groot aandeelhouder Niels ’t Hart over de samenwerking en de lopende projecten.


Op wat voor soort project staan we nu?

“We staan bij een oud kantoorpand in Den Haag aan het Stadshoudersplantsoen. Dit pand staat eigenlijk al jaren leeg en nu heeft de gemeente eindelijk besloten het toch te gaan slopen. Op de plaats van dit gebouw zullen mooie nieuwe appartementen komen. Wij beveiligen dit project met cameramasten en ook binnen hebben wij een alarmsysteem opgehangen zodat het in en rondom het pand veilig blijft”.


Hoe zijn we met elkaar in contact gekomen?

“Cyclops heeft weleens een beveiligingsmast bij RECO op locatie geplaatst voor de beveiliging van een loods. Toen wij voor een ander project stroom nodig hadden zijn we eigenlijk direct naar RECO toegegaan. Inmiddels doen we dat nu voor meerdere projecten en dat bevalt goed.”


Wij leveren o.a. voor dit project aggregaten. Hoezo hebben jullie hiervoor gekozen?

“Onze cameramasten draaien normaal gewoon op een 2.30 aansluiting. Toch komen we weleens op projecten waar geen stroomaansluiting aanwezig is en moeten we iets anders verzinnen. Zelf bouwen we systemen die draaien op waterstof wat schoon maar wel prijzig is. Zeker als er meerdere systemen op een terrein staan. RECO is dan voor ons dé oplossing. Op dit project in Den Haag hadden de mensen die het pand nog gebruikten stroom nodig en wij moesten stroom hebben voor onze cameramasten en alarmsystemen die binnen hangen. Daarom hebben we gekozen om hier een aggregaat te plaatsen”.


Wat zijn alternatieven voor de aggregaten?

“Met onze waterstofsystemen is het goed te doen voor één systeem. Maar op het moment dat je vier of vijf masten hebt staan op een project dan wordt dat gewoon zo veel duurder dan het inzetten van een aggregaat en daarom kiezen we hiervoor”.


Zijn er naast de kosten nog andere voordelen aan de aggregaten?

“De aggregaten van RECO zijn stil en we hebben er nooit problemen mee. We hebben in het verleden lichtmasten gehad waar ook een aggregaat in zat en die vielen dan weleens uit. Het is niet zo erg als je lampen uitvallen, maar wel als de bewakingscamera uitvalt. De aggregaten van RECO werken eigenlijk altijd. Ook het onderhoud en bijtanken van de aggregaten wordt door jullie verzorgd. Doordat er een brandstofmanagementsysteem op zit blijft hij altijd operationeel. De alarm- en camerasystemen moeten het altijd doen. Je hebt daar continu toevoer voor nodig. Er zal in de markt vast een goedkopere oplossing zijn, maar dit is voor ons gewoon steady. Dat is voor ons heel belangrijk”.


Hoe zou je de samenwerking met RECO omschrijven?

“We kunnen snel schakelen en liggen eigenlijk altijd op één lijn. Op het moment dat er iets niet in het verhuurpakket zit dan wordt er voor ons gewoon iets gebouwd en zo werken wij zelf ook. We hebben dezelfde manier van werken. Innovatief zijn en meedenken met de klant zijn dingen waar wij voor staan en partners moeten dan ook hebben.”


Welke projecten lopen er momenteel nog meer?

“We hebben twee grote projecten in Limburg waar in totaal tien cameramasten van ons staan en twee 14kVA aggregaten van RECO. Op locatie staan twee oude steenfabrieken waar geen spanning meer aanwezig is. Er zit veel asbest in de daken, waardoor men als de dood is dat daar iets gebeurd. Niet alleen voor brand, maar ook voor de jeugd die daar rondhangt en asbestplaten kapot maken. Verder hebben we net een heel groot project in Waddinxveen afgesloten, weliswaar het nieuwe distributiecentrum van de Lidl dat daar wordt daar gebouwd. RECO heeft daar zeven lichtmasten geplaatst inclusief aggregaten en wij hebben de bewaking verzorgd. Mooie projecten zijn dat!”


Blijft ons materieel nog lang op de lopende projecten staan?

“In principe gaan ze op dit project in Den Haag na de zomer beginnen met de sloop. We zijn nu bezig om te kijken of het mogelijk is om ook tijdens de sloop en de nieuwbouw te kunnen blijven staan. Er komen hier natuurlijk allerlei nieuwe materialen op locatie en ook dat moet beveiligd worden. Worst case scenario voor dit project is dus september en best case scenario staan we hier nog twee of drie jaar”.