De Meelfabriek (1883): ambitieus renovatie project

Midden in het historische hart van Leiden is de renovatie van een monumentaal pand van start gegaan. Het industriële terrein van de Meelfabriek wordt gerenoveerd tot woon- en recreatiegebied. RECO levert de steiger- en liftmaterieel voor de bouw van 57 nieuwbouw woningen en de herinrichting van het Molengebouw.

De voormalige meelfabriek in het centrum van Leiden werd in 1883 gebouwd. Intussen is het sinds ca. 30 jaar eigendom van de directeur van firma Van Der Wiel (Noordwijk). Dit bijzonder grote monumentale pand werd voorheen, om leegstand te voorkomen, gebruikt als atelier, festivallocatie en andere creatieve anti-kraak oplossingen. Dit jaar is de herontwikkeling van start gegaan met de eerste bouwfase.

Wil jij graag meewerken op een indrukwekkend project als de Meelfabriek? Bekijk onze vacatures op Werkenbij.RECO.eu.

Gefaseerde bouw

De eerste bouwfase bestaat uit de aanleg van een ondergrondse parkeergarage en de bouw van 57 studentenappartementen. Voor de bouw van de appartementen hebben wij een steigerconstructie van 4.000 m² geleverd. Voor de tweede fase leveren wij nog eens 6.000 m² allround loopsteigermaterieel en een personen-goederenlift voor de herinrichting van het Molengebouw en het Riffellokaal.

Wellness in aanbouw

Binnen een strekking van 2 jaar wordt het gehele terrein gerenoveerd tot een industrieel “wonen en recreëren” gebied. Met woningen van studenten appartementen tot luxe penthouses, een spa & wellness centrum, winkelgebied, het Meelfabriek Hotel, expositie ruimtes voor Kunst & Cultuur en kantoorruimtes voor creatieve ondernemers.