Te midden van het drukke centrum van Tilburg wordt ‘Stadskantoor 1’ volledig gerenoveerd. Gedurende de eerste fase wordt het huidige pand volledig gestript en voor een deel gesloopt. RECO heeft hiervoor een omvangrijke installatie geleverd met publieksvriendelijke doorgang, personen-goederenlift en ruim 6.000 m² steigerwerk.

 

Gedurende een half jaar zal Gubbels Sloop en Asbestsanering B.V. het huidige pand gereed maken voor renovatie. Deze ingrijpende renovatie omvat niet alleen dat het gehele pand compleet gestript wordt, maar ook de sloop van de Raadzaal en de StadsWinkel. Voor de sloop- en stripwerkzaamheden heeft RECO 6.000m2 steigermaterieel, ondersteuningsmaterieel en een personen-goederenlift geleverd.

Wat hebben we geleverd?

Voor de renovatie van de buitengevels hebben onze specialisten 6.000 m² steigerwerk ingetekend rond het gebouw. In dit steigerwerk zit een op maat gemaakte houten stortkoker verwerkt. De extra ruimte was noodzakelijk in verband met de forse brokstukken beplating van de gevels.

Publieksvriendelijke route

Langs het pand ligt een drukbezochte straat waar dagelijks veel passanten gebruik van maken. Voornamelijk winkelend publiek, maar ook het personeel van lokale ondernemers. Om te voorkomen dat het publiek hinder ervaart door de werkzaamheden heeft RECO een oplossing geboden. Ondersteund door een staalconstructie biedt ons crashdek de passanten een veilige route langs de werkzaamheden. Door de constructie af te rasteren met houten beplating blijft de route grotendeels stofvrij.

 

Volgens plan zal Gubbels in september de sloopwerkzaamheden afronden zodat de aannemer kan starten met de bouw van het nieuwe kantoor. Wilt u meer informatie over onze diensten zoals de inrichting van publieksvriendelijke routes of de inrichting van een steigerconstructie? Neem gerust contact op met onze specialisten voor een vrijblijvend advies.