In het levendige centrum van Tilburg wordt het pand Stadskantoor 1 volledig gerenoveerd. Tijdens de eerste fase van de renovatie wordt het pand volledig gestript en voor een deel gesloopt door Gubbels Sloop en Asbestsanering BV. RECO heeft hiervoor 6.000 m² steigerwerk geleverd met ondersteuning, een op maat gemaakte stortkoker en een personen-goederenlift. Om het centrum bereikbaar te houden heeft RECO een voetgangerstunnel geplaatst met een crashdeck.

 

Materieel voor binnenstedelijke renovatie:

 

Stortkoker op maat voor grof bouwvuil

Voor de renovatie van de buitengevels hebben onze specialisten 6.000 m² steigerwerk berekend en gemonteerd rond het gebouw. In dit steigerwerk is een op maat gemaakte houten stortkoker verwerkt. De extra ruimte was noodzakelijk in verband met de grove brokstukken van de gevelbeplating. Met onze interne calculatiedienst kon RECO de complete ontwikkeling van de steiger- en ondersteuningsconstructie uit handen nemen van Gubbels Sloop en Asbestsanering BV.

 

Crashdeck als veilige voetgangerstunnel

Het kantoor ligt op een drukke route naar de binnenstad. Om te voorkomen dat deze route voor 6 maanden gesloten moest worden, heeft RECO een voetgangerstunnel ontwikkeld. Met de crashdeck-ondersteuningsconstructie biedt de tunnel een veilige route langs de slooprenovatie. Hierbij heeft onze calculatiedienst rekening gehouden met de krachten van vallende objecten zoals brokstukken van gevelbeplating. We nemen namelijk geen risico’s met de veiligheid van onze crashdecks. De tunnel is afgedicht met houten beplating om de route ook stofvrij te houden. Zo kan Gubbels binnenstedelijk een renovatie uitvoeren zonder verkeershinder.

 

Volgens plan zal Gubbels in september 2018 de sloopwerkzaamheden afronden zodat de bouw van het nieuwe kantoor kan beginnen. Wilt u meer informatie over onze calculatiedienst of crashdecks? Neem gerust contact op met onze materieeladviseur via 071 341 91 20.