14 Scanclimber hefsteigers voor duurzame gevelbouw te Amsterdam

Op de Zuidas in Amsterdam verrijst een duurzaam bouwcomplex van twee kantoorgebouwen van acht en veertien bouwlagen, een zestal luxe, grondgebonden villa’s en een parkeerkelder voor 190 auto’s. De locatie is op korte afstand van station Amsterdam Zuid gelegen nabij de Beethovenstraat. De architecten UN Studio en Claus & Kaan tekenden het ontwerp.


Klimaatbeheersing en intelligent geschakeld ledlicht

Door de ruime inzet van duurzame oplossingen zal het gebouw het BREEAM label ‘Excellent’ krijgen, zo wordt voor de klimaatbeheersing gebruik gemaakt van aardwarmte, wordt het gehele pand voorzien van intelligent geschakeld ledlicht en wordt middels zonnepanelen in een belangrijk deel van de eigen energiebehoefte voorzien.


Enkelmast en dubbelmast hefsteigers

De Groot & Visser, specialist in ramen, gevels en zonwering gaf RECO opdracht om 14 hefsteigers te plaatsen. In dit geval is gekozen voor zowel enkelmast als dubbelmast hefsteigers van Scanclimber. Het betreft de SC4700 die een solide werkplatform van respectievelijk 10.8 meter en 35.5 meter biedt voor werkzaamheden tot maximaal 150 meter hoogte aan bijvoorbeeld gevels.