Bouwliften voor de hoogste woontoren van Europa!

Een viertal glazen woontorens met een hoogte van 240 meter opgedeeld in 70 verdiepingen, biedt 1.500 luxueuze appartementen, penthouses en zelfs wintertuinen. Daarmee is de bouw van Owen Street het grootste woningbouwproject dat de stad Manchester ooit heeft gekend. Sinds het tweede kwartaal van 2017 werkt Renaker Build Limited aan dit immense gebouw.

Renaker Build Limited uit Manchester is een relatief jong bouwbedrijf dat na de oprichting in 2006 snel is gegroeid. Sinds jaar en dag zijn RECO Hoist en Renaker al partners en ook bij dit project is RECO in het begintraject nauw betrokken geweest om het logistieke proces soepel in te richten. In de zomer van 2015 heeft RECO Hoist de vierjarige opdracht gekregen om het gehele project van bouwliften te voorzien.

Meer lezen over bouwliften

Het project Owen Street is opgebouwd uit vier blokken, deze vertegenwoordigen alle vier de locaties van de toekomstige woon-torens. Om het logistieke proces van bouwmaterialen zo soepel mogelijk te laten verlopen, is ervoor gekozen om ieder blok gelijk in te richten. Alle blokken zijn voorzien van een Alimak Twin 650 (3,9m x 1,5m & 3,9m x 2m) en een Alimak Single 650 (3,9m x 2m). De liften kunnen zo een capaciteit van 2600 KG per blok aan. De aankomende vier jaar vertegenwoordigen onze liften de skyline van Manchester!