Binnenstedelijk de hoogte in met efficiënte bouwplaatsinrichting

De binnenstedelijke hoogbouw van vandaag vraagt bouwers om een nieuwe denkwijze. Door het bouwproces en de omgevingsfactoren is een standaard sjabloon voor bouwplaatsinrichting geen optie. En aan iedere uitdaging hangt een prijs. Wilt u erin slagen om efficiënte, toekomstbestendige hoogbouw te realiseren? Dan doet u er goed aan een materieelspecialist in de armen te nemen die van voorbereiding tot afbouw toegewijd blijft aan het succes van de bouw.

Net als ieder ander bouwproject heeft de binnenstedelijke verticale bouwplaats ook stroom-, water-, sanitaire voorzieningen en opslagruimte nodig. Maar hoe zorgt u dat al deze voorzieningen ook op 50 meter hoogte toegankelijk zijn? Met een goed overzicht van het bouwproces en de juiste inzet van materieel beperkt u kostbare wachttijden en ruimte op de begane grond.

Dankzij de ruime ervaring en de betrokkenheid van onze adviseurs adviseerd RECO bouwers voor de juiste bouwplaatsinrichting op een postzegel. Met de slimme inzet van bijvoorbeeld crashdecks, de RECO Common Tower en sanitaire voorzieningen op alle etages, besparen onze opdrachtgevers een hoop tijd en kosten.

Geen bouw zonder stroom of water, toch?

Op een reguliere bouwplaats is het vaak een relatief eenvoudige kwestie; optijd een nutsaansluiting aanvragen, de juiste verdeelkasten plaatsen en de grondkabels ingraven. Maar wanneer de bouw de hoogte in gaat, heeft het bouwpersoneel ook stroom en water nodig op nieuwe etages. Met een goed overzicht van het bouwproces en de hulp van een materieeladviseur, helpen we u met het bepalen van de juiste bouwplaatsinrichting in iedere fase. Zowel voor bouwstroom en water, als voor toiletten en opslagruimte. Met een hydrofoorpomp en leidingwerk verpompt RECO leidingwater naar de nieuwe etages. Gedurende het bouwproces blijven de specialisten van RECO betrokken bij het verleggen en aansluiten van nieuwe tap en stroompunten zodat de bouwer stagnatie voorkomt.

Huisvesting en sanitair

Ook al is de ruimte schaars, op de begane grond ben je verplicht ruimte te reserveren voor aanleverroutes en de aansluiting van nutsvoorzieningen. Daarbij wil je de inrichting flexibel houden met oog op komende bouwfases en omgevingsfactoren. Bouwketen komen dan al snel in de knel wanneer je gaat bouwen op een postzegel. Door tijdelijke huisvesting en sanitair naar hogere etages te verplaatsen bespaar je ruimte en kort je de looproutes in. RECO pakt dit slim aan door bijvoorbeeld urinoirs en uitstortgootstenen te plaatsen op iedere etage waar gewerkt wordt. Zo hoeft het personeel geen gebruik van de lift te maken voor het toilet. En door ook de schaftketen en de kantoorunits op een hogere etage te plaatsen bespaar je veel ruimte voor tijdelijke opslag.


Opslagruimte en transport

Opslagruimte is en blijft schaars bij binnenstedelijke hoogbouw. De hoeveelheid bouwmaterialen die men nodig heeft voor de torenhoge constructies zijn niet binnen de postzegel op te slaan. RECO stelt daarom crashdecks op zodat ze ook als verhoogt opslagoppervlak gebruikt kunnen worden. Voor tijdelijke opslag kun je op deze manier een stuk meer voorraad kwijt binnen de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan wapening voor de betonvlechter in de ruwbouw. Hiermee verlaag je de kosten van externe opslag en de wachttijden voor leveringen.

Om de opslagruimte op de begane grond zo min mogelijk te benutten heeft RECO een oplossing gevonden om het transport te optimaliseren. RECO monteert tijdens de ruwbouw een torenconstructie, bekend als ‘Common Tower’, aan de gevel van het pand. Aan deze toren kunnen 6 zware personen-goederenliften functioneren. Hiermee biedt de Common Tower al snel een hefvermogen van 3.200 kg met een bouwveiligheidszone van slechts 3 meter radius. In vergelijking tot een torenkraan scheelt dat enorm in ruimte. Met een gelijkvloers platform aan iedere etage wordt het lossen van de vracht een stuk eenvoudiger. Het materieel van de toren is dan ook in te zetten als laad en losplatform op de begane grond. Hiermee biedt RECO een gelijkvloerse transportroute, van vrachtwagen tot goederenlift. De combinatie biedt een onvergelijkbaar transporttempo waarmee goederen naar de verdiepingen worden verplaatst.

Lees alles over bouwliften