Winkelcentrum La Vie krijgt steeds meer vorm in Utrechtse centrum


In het centrum van Utrecht, aan de Lange Vliestraat in het verlengde van Vredenburg, worden de contouren van het vernieuwde winkelcentrum La Vie steeds duidelijker zichtbaar. Bouwbedrijf De Nijs is er in opdracht van pensioenbeheerder MN Services druk aan het werk om de Bijenkorf, de bovengelegen kantoren en de parkeergarage te renoveren en naar een ontwerp van architectenbureau Rijnboutt een transparante uitstraling te geven die beter aansluit bij de wensen van deze tijd. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden, die naar verwachting tot eind 2016 duren,  blijft het gebouw volledig in gebruik.

 

Steigers en randbeveiliging

Het renovatieproject mag gerust omvangrijk worden genoemd. Het gaat om een uitbreiding van het gebouw met 3000 m2 nieuwbouw in het binnengebied, volledige vervanging van de gevels en daken, gedeeltelijke verbouwing van het bestaande complex en uitbreiding van de parkeergarage met een extra verdieping. De tweede verdieping, voorheen kantoorruimten met uitzicht op een groot dakvlak, wordt een winkelverdieping van de Bijenkorf. Bovenop het nieuwe dak van de tweede verdieping komt een daktuin waar de kantoorgebruikers op uitkijken. De bestaande kantoorpuien blijven gehandhaafd, maar de kantoren worden wel voorzien van nieuwe borstweringen van geëmailleerd glas, die naadloos aansluiten bij de nieuwe verglaasde gevel van de Bijenkorf. Ter ondersteuning van de werkzaamheden leveren wij hefsteigers, steigermaterieel dat wij ter plekke gebruiksklaar monteren en ettelijke meters randbeveiliging.

 

RECO. Uw partner in materieel.

*Bron fotomateriaal: http://rijnboutt.nl/articles/892#1

Terug