Bouwplaatsinrichting, bouwliften en steiger voor de transformatie van een kantoorgebouw naar hotel in authentiek Zaans jasje

Begin 2018 opent het ZaanHotel in Zaandam haar deuren. Een opvallend gebouw dat goed aansluit bij de oorspronkelijke bouwstijl van de stad. Die transformatie heeft heel wat voeten in de aarde gehad en is sinds 2016 gecoördineerd door Bouwbedrijf Van der Gragt. Daarbij is Matthé Hollenberg als uitvoerder verantwoordelijk om dit project tot het gewenste eindresultaat te begeleiden. Vanaf de start werkt het bedrijf samen met RECO die het project heeft voorzien van een totaalpakket aan benodigd materieel. Nu Van der Gragt en RECO ruim een jaar samenwerken, is het tijd om Matthé te vragen naar zijn ervaringen.    

“Vanwege de goede ervaringen met RECO zijn we ook voor dit project de samenwerking aangegaan. Zoals eerder genoemd, is RECO vanaf de beginfase betrokken geweest bij het ontwikkeltraject door het leveren van een totaaloplossing aan materieel. Dit omvat de complete bouwplaatsinrichting, het leveren van bouwliften en steigers”, begint Matthé.

“Al vanaf de start hebben Koen van der Maat (directeur) en ik met RECO overlegd over de plaatsing van liften en het opbouwen van steigers”, vervolgt hij. “Een belangrijk aandachtspunt daarbij was de slaghoogte van de steigers voor het plaatsen van de kozijnen. Hierbij heeft RECO ons vanuit haar specialistische kennis en ervaring geadviseerd.”

Dat is sowieso de kracht van RECO vindt Matthé. “Het is fijn om te schakelen met personen die kennis van zaken hebben en vanuit dat oogpunt meedenken. Ook het persoonlijke en soepele contact is heel het project gebleven, wat ten goede komt aan het snelle schakelen. Heb ik een vraag? Eén belletje en het wordt geregeld. Maar ook als er niets is, komt de regiomanager soms langs om te zien of alles volgens plan verloopt.”

Zoals bij ieder project zijn ook bij deze renovatie diverse onverwachte uitdagingen voorbij gekomen. “Bij een vertraging in de bouwplaatsinrichting is er tijdig geanticipeerd door direct de planning aan te passen. Op die manier had de vertraging minimale gevolgen voor de rest van het traject en zijn de steigers uiteindelijk op tijd geplaatst”.

“Kortom, ik ervaar RECO als prettige leverancier en partner van materieel. De organisatie is goed bereikbaar, denkt mee en ik word volledig én op tijd ingelicht als iets anders verloopt dan vooraf gepland. Ik ben zeer tevreden en vertrouw op deze manier dan ook op een goede toekomst met meer samenwerkingen tussen RECO en Bouwbedrijf van der Gragt!”