BAM huurt tijdelijke fiets- en voetgangersbrug voor winkelcentrum in Hilversum

BAM heeft een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug gehuurd voor een project in Hilversum. In verband met de verkoop van de oude KPN-centrale worden een aantal straten afgegraven om de netwerkkabels uit de grond te halen. Met de tijdelijke brug blijft het winkelcentrum Hilvertshof toegankelijk.

Veelgebruikte winkelroute toegankelijk door tijdelijke brug

De oude KPN-centrale in Hilversum moet vóór eind 2020 leeg worden opgeleverd. Voor de overdracht van het pand moeten alle grondkabels verwijderd worden uit de omliggende straten. Onze opdrachtgever BAM verwijdert -in opdracht van hoofdaannemer VolkerWessels Telecom- de kabels door de straten gedeeltelijk af te graven. De Koornstraat, waaraan de oude KPN-centrale grenst, is een veelgebruikte route voor winkelend publiek. Met een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug van publieksvriendelijk steiger kan BAM de werkzaamheden uitvoeren zonder de straat af te zetten.

Meer weten over publieksvriendelijk steiger?

Tijdelijke brug op ondersteuningspalen

Voor het plaatsen van de tijdelijke fietsbrug is eerst de bestrating verwijderd. Om de brug te ondersteunen heeft Van ‘t Wout Vijzel- en Funderingstechniek om de 22 meter ondersteuningspalen geslagen. Vervolgens is de brug een meter boven de zandbodem geplaatst. Met de brug op zijn plek kan BAM het zand afvoeren om de kabels te verwijderen zonder dat het fiets- en voetgangersverkeer hier last van heeft. Momenteel is BAM nog druk bezig met de uitvoer van het project. Tot en met juni blijft de tijdelijke brug op locatie staan.

Tijdelijke brug huren?

Heeft u een project dat de doorgang van fiets- en voetgangersverkeer beperkt? Neem contact op met onze materieeladviseurs: bel 071 - 341 91 20. We helpen u graag met een oplossing als tijdelijke bruggen.