Steigers voor luxe houten woonwerkwoningen in Amsterdam

In Amsterdam verrijst met dertig meter het hoogste houten gebouw van Nederland. De bouwer van dit prestigieuze, duurzame project is Hillen & Roosen.


Steigerbouw met uitzicht over het IJ

RECO kreeg opdracht het steigerwerk te verzorgen op deze bijzonder bouwlocatie met uitzicht over het IJ en het centrum van de stad. In april zijn de steigerwerkzaamheden van start gegaan; de oplevering van het pand is voorzien rond de jaarwisseling van dit jaar.


Energie-neutraal bouwen

Onder de naam Patch22 ontwierp architect Ton Frantzen een volledig energie-neutraal gebouw voor wonen en werken. De basis wordt gevormd door een uit beton opgetrokken begane grond bestaande uit twee zes meter hoge ruimten met elk een oppervlak van 250 m2, geschikt voor een horecagelegenheid of een showroom bijvoorbeeld. Daarboven komen woonwerkwoningen van 6 meter breed en maar liefst 6 meter hoog én een tweetal typen vrij indeelbare lofts.

In het bovendeel zijn alle houten kolommen en draagbalken zichtbaar en wordt door de holle ruimten in de vloeren een maximale flexibiliteit verkregen voor het (her)indelen van gebruiksfuncties. De lofts beschikken over riante loggiabalkons met uitzicht over het water. Het houten bouwwerk gaat een GPR score van 8,8 realiseren. Een GPR Gebouw neemt alle duurzaamheidthema’s mee: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Het geeft daarmee een compleet beeld van de duurzaamheid van uw gebouw.

Meer over steigerbouw Amsterdam