Spoedopdracht steiger in de Koninginnensluis te Nieuwegein

Is het mogelijk om binnen twee dagen een steiger te monteren op het water? Dat was de vraag die we woensdagmiddag binnenkregen van Ooms Construction B.V. De steiger moest in de Koninginnensluis in Nieuwegein op een ponton komen te staan. Een bijzonder project waar wel het een en ander bij kwam kijken.


Steiger met uitbouw

Omdat de kade van de sluis schuin wegloopt en aan de gevel gewerkt moest worden, was een steiger nodig met uitbouw. Hierdoor zou de klant bij de wand kunnen komen en aan de gevel kunnen werken. Deze opdracht hebben we met beide handen aangepakt en op vrijdag monteerde RECO de steiger naar wens van de klant.


Berekeningen aan de hand van RECO schets

De steiger bestond uit een bijzondere constructie, die berekend is door een constructeur aan de hand van een schets die door RECO is gemaakt. Doordat de schets zodanig was uitgewerkt kon de constructie binnen een dag worden berekend.

De steiger staat op een ponton in het water in de sluis. De sluis is momenteel buiten gebruik en is door middel van aftuien verankerd aan de ponton. Ooms Construction B.V. is wederom weer zeer tevreden met het geleverde werk en het snelle optreden van RECO.