RECO zet materieel in voor de bouw van 70 meter hoge studentenhuisvesting in Delft

In de zomer van 2017 is Delft een groot, nieuw studentenflat rijker. Het gebouw is een combinatie van hergebruik en nieuwbouw, waar in totaal 161 niet-zelfstandige units en short-stay units een plekje krijgen. Op het bestaande pand komt een nieuwbouwtoren van maar liefst 70 meter hoog. Dit deel van het project neemt Smit’s bouwbedrijf op zich, waarbij RECO is ingeschakeld om materieel te leveren.


Niet alleen personen- en goederenliften, maar ook BPI

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwbouwtoren aan de Stieltjesweg in Delft, die maar liefst 23 verdiepingen telt. Voor dit project zijn twee personen- en goederenliften ingezet die zorgen voor het verticale transport naar gewenste hoogte; de Scanclimber 2032-65 en de Scanclimber 1432-48. Anders aan dit project is dat de liften niet zijn verankerd volgens het standaard patroon. Maar niet alleen onze liften mogen een bijdrage leveren aan dit bijzondere project. Ook is er materieel geleverd voor de bouwplaatsinrichting. Zo staat er een lucht verhitter buiten het gebouw voorzien van luchttransportslangen en verdeelstukken,  die is aangesloten op de ventilatiekanalen op de tweede verdieping.


Zomer 2017

In totaal is het nieuwe pand goed voor 665 studentenwoningen wat zeker nodig is in een studentenstad als Delft. Bijzonder aan de constructie van het pand is dat het zo is ontworpen dat de appartementen gemakkelijk omgetoverd zouden kunnen worden tot grotere woningen voor de regulieren verhuur. Als alles volgens planning verloopt is het pand in de zomer klaar en kunnen de studenten voor het nieuwe studiejaar hun huis betreden.