RECO zet Erasmusbrug in de steigers

Begin 2018 werd RECO benaderd voor een bijzondere klus: een steigerconstructie voor de renovatie van de Erasmusbrug. Niet zozeer de iconische brug in Rotterdam, maar het schaalmodel in Madurodam. Doordat het park jaarrond open is voor publiek diende de steigerconstructie geheel voorzien te worden van krimpfolie om overlast te beperken.

Bekijk onze steigers

In februari 2018 stond de renovatie van de Erasmusbrug op het programma, waarbij de complete staalconstructie gezandstraald en opnieuw gecoat diende te worden. Het bekende openluchtmuseum stelt hier jaarlijks een vast budget voor op om per winterseizoen een aantal attracties op te knappen.

Zorgvuldig te werk gaan

Belangrijk was dat de staalconstructie niet teveel ruimte in beslag mocht nemen. Rond de brug staan nauw aan elkaar geplaatste attracties waartussen de constructie zorgvuldig opgebouwd moest worden. Ook de miniatuurrails voor de modeltreinen welke onder de brug doorliepen diende begaanbaar te blijven voor de treinen.

Meer info? Vraag het onze specialist

Doordat de constructie niet verankerd kon worden is er gebruik gemaakt van de nodige ballasttanks welke gevuld worden met water om de stabiliteit te garanderen. De opbouw van de steigerconstructie vond plaats in 5 werkdagen en werd na de zandstraal- en coating-werkzaamheden in één dag gedemonteerd.

Onderhoudsprogramma

In totaal heeft het gehele renovatie project 4 weken geduurd. Madurodam zal de komende jaren blijven investeren in onderhoud en uitbreiding van het huidige park. Voor het complete onderhoudsprogramma verwijzen wij u naar de website van Madurodam.

Lijkt het jou leuk om aan dit soort projecten mee te werken? Houd dan www.werkenbijreco.eu in de gaten voor vacatures of doe een open sollicitatie.