RECO levert steiger en bouwliften voor renovatie NH Barbizon Palace in Amsterdam

Het Amsterdamse bouwbedrijf Hillen & Roosen was ruim 25 jaar geleden medeverantwoordelijk voor de upgrade van het Zeemanskwartier in Amsterdam. Naast de fraaie Sint Nicolaaskerk aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam, op de plek waar voorheen Vatenfabriek Van Leer stond, bouwde Hillen & Roosen het vijfsterrenhotel Barbizon Palace. Meer dan een kwart eeuw later heeft de hoofdstedelijke bouwer ook de opdracht gekregen voor de renovatie van de algemene ruimten en de 274 hotelkamers van het huidige NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Daar draagt RECO een steentje aan bij.

Architectuur

Het imposante hotel bevindt zich in het centrum van Amsterdam, in de directe omgeving van het Amsterdam Centraal Station en dicht in de buurt van museums en winkels. Het gebouw zelf is een hoogtepunt van architectuur en dateert oorspronkelijk uit de 17e eeuw. De hotelkamers zijn verdeeld over een reeks 17e-eeuwse huizen. In het hotel bevindt zich ook een restaurant met Michelin-ster, met verse seizoensproducten uit de eigen daktuin en de prachtige 15e-eeuwse Sint Olofskapel die vaak voor bruiloften, conferenties en andere evenementen wordt gebruikt.

Platform en personen-goederenlift

Het hotel is tijdens de renovatiewerkzaamheden gesloten. Om ervoor te zorgen dat de sluiting zo kort mogelijk duurt, draagt RECO bij aan een optimale bouwlogistiek. Aan de voorgevel is een groot platform gemonteerd, dat vervaardigd is uit Layher Allround-steigermaterieel. Aan het platform is een personen-goederenlift type PT1500 gemonteerd, met een afmeting van 4,20 x 1,50 meter waarmee grote hoeveelheden materieel in één keer naar boven kunnen worden getransporteerd. Naar verwachting is NH Collection Amsterdam Barbizon Palace vanaf 1 mei 2016 weer geopend.