RECO ondersteunt bouw Koningin Maximabrug

Tussen Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn werkt Mobilis TBI met bouwpartners Van Gelder en Hollandia in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn hard aan de realisatie van de Koningin Máximabrug over de Oude Rijn. De brug kan naar verwachting eind 2016 in gebruik worden genomen. RECO levert het benodigde steiger- en ondersteuningsmaterieel.

Minder overlast door Koningin Máximabrug

Koudekerk aan den Rijn en aan de westkant van Alphen aan den Rijn gelegen wijk Gnephoek hebben al vele jaren overlast van veel (vracht)verkeer. Dat leidt regelmatig tot gevaarlijke verkeerssituaties. De Koningin Máximabrug ontsluit zwaar verkeer van en naar bedrijventerrein Hoogewaard, waar onder meer ons hoofdkantoor is gevestigd. Daardoor worden zowel de Koudekerkse brug in de dorpskern als ’s Molenaarsbrug aan de rand van Alphen aan den Rijn aanzienlijk ontlast. Ook zal de toekomstige Koudekerkse woonwijk Rijnpark beter bereikbaar worden. De brug is op termijn een onderdeel van de voltooiing van de rondweg rond Alphen aan den Rijn, die doorgaand verkeer buiten de stadskern omleidt.


Steiger- en ondersteuningsmaterieel

Gedurende de bouwwerkzaamheden maakt Mobilis TBI gebruik van ons steiger- en ondersteuningsmaterieel. Daarbij gaat het om ettelijke honderden meters die nodig zijn om de bouw volledig te kunnen faciliteren. Veel medewerkers van ons kantoor rijden dagelijks langs de bouwplaats en zien dan met eigen ogen hoe ons materieel bijdraagt aan de voortgang van het werk. Dat maakt deze opdracht voor ons net even anders. Wie ook wil zien hoe de bouw vordert, kan meekijken met de webcam op de bouwplaats.