Tijdelijke stroomvoorziening met aggregaat voor bouwproject in Waalhaven

Het Scheepvaart en Transport College laat een tweede gebouw realiseren in de Rotterdamse Waalhaven. Het door architectenbureau DP6 ontworpen nieuwe pand verrijst pal naast de locatie aan de Anthony Fokkerweg. De voorzijde van het gebouw is transparant, waardoor een etalagewerking ontstaat die de buitenwereld kennis laat maken met wat het STC te bieden heeft. Het opleidingsinstituut in de Waalhaven krijgt er vier opleidingen bij: wegtransport, logistiek, luchtvaart en rail. Beide schoollocaties gaan samen een campus vormen waar VMBO-ers en MBO-ers op de praktijk gericht kwalitatief goed onderwijs kunnen krijgen. 

Terracon Funderingstechniek

De fundering van het nieuwe gebouw wordt aangebracht door Terracon, onderdeel van de Strukton Groep. Terracon Funderingstechniek is een innovatieve specialist op het gebied van funderingen. Zowel geheide paalsystemen (waaronder prefab betonpalen) als trillingvrije technieken maken deel uit van de expertise van Terracon. Daarnaast behoren paalwanden, slurrywanden en in de grond gevormde Terra-concrete-wanden tot het leveringsprogramma. Voor overige bijzondere technieken worden waar nodig specialistische en ervaren buitenlandse partners ingeschakeld.

Betrouwbare stroominstallatie met aggregaat 250 kVA

Op verzoek van Terracon verzorgt RECO de tijdelijke stroomvoorziening. Daarvoor hebben wij een aggregaat van 250 kVA met elektronische toerenregeling geleverd. Dit type aggregaat heeft een interne brandstoftank van ruim 600 liter. Aanvullend hebben wij een stalen IBC-tank met een brandstofinhoud van 3.000 liter geleverd, die eenvoudig met een heftruck of hijsinstallatie worden verplaatst en dus uitermate geschikt is voor gebruik tijdens bouwwerkzaamheden. Wij optimaliseren de betrouwbaarheid van de tijdelijke stroominstallatie door innovatieve systemen als powermanagement, fuelmanagement en distance monitoring toe te passen. Dat heeft ook nog eens een gunstige invloed op de operationele kosten, die daardoor aanzienlijk worden verlaagd.

Bekijk onze aggregaten