RECO levert bouwliften voor renovatiewerkzaamheden Debussyflat in Delft

Begin 2016 zijn woningcorporatie Vidomes en bouwonderneming De Nieuwe Norm in Delft begonnen met het renoveren van de Debussyflat. De woningen worden flink opgeknapt en worden ook nog eens energiezuiniger gemaakt. Daarnaast krijgen de huurders een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. De gezamenlijke entreehal en het voorterrein krijgen een facelift om de veiligheid te vergroten en de uitstraling te verbeteren. De totale renovatie zorgt uiteindelijk voor meer wooncomfort en lagere woonlasten voor de huurders. De werkzaamheden nemen in totaal ongeveer driekwart jaar in beslag.

Vidomes vindt energiebesparende maatregelen belangrijk. Niet alleen voor de portemonnee van haar huurders, maar vooral ook voor het milieu en uiteraard voor de waarde van het vastgoed. Daarom combineert Vidomes het treffen van energiebesparende maatregelen zoveel mogelijk met groot onderhoud. De Nieuwe Norm brengt onder meer nieuw dubbel glas (HR++ glas) aan, isoleert het dak beter en plaatst nieuwe energiezuinige warmtepompen en -ventilatiesystemen, hetgeen prima past binnen de bedrijfsactiviteiten van de Rotterdamse bouwonderneming. De roots van het bedrijf liggen in procesmatig onderhoud en renovatie in zowel de woning- als de utiliteitsbouw. En dat ziet u terug in de prestaties van de circa 35 medewerkers, ook in zeer complexe situaties. De uitstekende staat van dienst legt een stevig fundament onder deze bouwonderneming.

HP-200S Twin personen-goederenlift

Om de werkzaamheden aan de Debussyflat te ondersteunen, leveren wij één HP-200S Twin personen-goederenlift met een hijshoogte van 45 meter, waarmee 15 etages bediend kunnen worden. De keuze van De Nieuwe Norm komt voort uit de lean planning die in de bedrijfsvoering van het bouwbedrijf is verankerd en ook van onderaannemers wordt verwacht. Met lean processen worden activiteiten continu in één keer foutloos uitgevoerd, precies zoals RECO dat ook graag doet. Naast de HP-200S Twin hebben wij voor de voeding van de personen-goederenlift en de bouwspanning ook nog een 250 KVA aggregaat geleverd.