Tijdelijke personenliften en trappen geleverd bij renovatie metrostation Oostlijn Amsterdam

In 2015 kreeg de landelijk opererende bouwgroep Hegeman+ uit Nijverdal na een intensieve aanbestedingsprocedure de opdracht om de metrostations van de Oostlijn in Amsterdam op te knappen. Daarbij gaat het om vijf ondergrondse en elf bovengrondse stations. Tijdens de renovatie, die naar verwachting in het voorjaar van 2018 wordt afgerond, blijft de metro gewoon rijden. De werkzaamheden brengen natuurlijk wel enige hinder met zich mee. De drie stations met één toegang (Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg) zijn twee maanden gesloten. Gedurende die periode zorgt het gemeentelijk vervoersbedrijf GVB voor vervangend busvervoer.

Tijdelijke personenliften voor bereikbaarheid stations en perrons

RECO en RECO Lift Solutions zorgen er tijdens de renovatiewerkzaamheden voor dat de metrostations toegankelijk blijven en de perrons moeiteloos kunnen worden bereikt. Daarvoor hebben wij buiten de dienstregeling in korte tijd materieel geleverd én materieel geïnstalleerd. Bij de metrostations van toepassing hebben wij drie stuks GEDA Multilift P18S geplaatst. Eén als vervanging voor de bestaande lift bij de entree van het station en twee voor op het perron. Daarbij hebben we onder meer gebruikt gemaakt van een Manirail om de liften te kunnen plaatsen. Door onze efficiënte werkwijze en het relatief geringe liftgewicht, verminderde hijsinspanning, hebben we op de kosten kunnen besparen, hetgeen uiteraard ten goede komt aan onze opdrachtgever.

Layher Allround-trappen en randbeveiliging

Daarnaast hebben we per station twee trapopgangen met Layher Allround-systeemsteigers en rubberen afdekvloeren gemaakt, en de uitstapbordessen voor de perronliften met deze trapopgangen gecombineerd. Bovendien hebben we een combisafe randbeveiliging voor dakwerkzaamheden aan het hoofdgebouw van het station aangebracht. Ook deze werkzaamheden hebben we zoveel mogelijk buiten de dienstregeling en in de nachtelijke uren uitgevoerd. Daardoor is het ongemak voor de reizigers tot het absolute minimum beperkt gebleven. Bij de werkzaamheden waren naast de vier steigerbouwers van RECO en de vier liftmonteurs van RECO Lift Solutions ook medewerkers van Hegeman+ betrokken, met wie wij uiterst plezierig hebben samengewerkt.