In het Gelderse Aalten, op luttele kilometers afstand van de grens tussen de Achterhoek en Duitsland, worden op bedrijventerrein Aalten-West de contouren zichtbaar van een fonkelnieuw bedrijfspand van Kaemingk BV, een innovatieve leverancier van decoratieartikelen. De bouw wordt uitgevoerd door Rots Bouw, dat in de zakelijke markt bijzonder actief is in een werkgebied dat vooral de Achterhoek, de Liemers en het gebied ten noorden van Arnhem beslaat.

 

Op de plaats waar voorheen de textielfabriek van Wisselink was gevestigd, bouwt Rots Bouw voor Kaemingk een opslaggebouw met een totale oppervlakte van maar liefst 17.000 m2, waarbij onder meer wordt voorzien in 16 laadplekken, een geautomatiseerd ordersysteem en 5 opslaghallen met een hoogte van 16 meter. Die ruimte heeft Kaemingk nodig om de positie als Europees marktleider (met showrooms in Nederland, België, Duitsland én Amerika) verder te verstevigen. Het 360 medewerkers tellende bedrijf, met een omzet van ruim 200 miljoen euro per jaar, levert decoratieartikelen aan meer dan 5.000 klanten in Europa en de USA.

 

Om de bouwwerkzaamheden te ondersteunen, heeft RECO een vrijstaande trappentoren van 16 meter hoog geconstrueerd, waarmee de verschillende etages in de opslaghallen van buitenaf eenvoudig kunnen worden bereikt. De trappentoren, een fraai staaltje van ons eigen engineering kunnen, blijft optimaal in balans door de ballast in de basis van de toren en dankzij de steunberen die op vitale posities zijn aangebracht. Daardoor is de trappentoren zowel veilig als bedrijfszeker.

 

RECO. Uw partner in materieel.