Personenlift en uitstapsteiger bij nieuwbouw appartementen in Amsterdam

In opdracht van Dijkstra Draaisma hebben we bij de nieuwbouw van 90 appartementen in Breehorn te Amsterdam een personenlift en een uitstapsteiger geplaatst. Bij de opname van het werk bleek al snel dat een standaard opstelling niet zou voldoen.


Layher uitstapsteiger en speciale verankeringsvorken

De eerste uitdaging was dat het eerste balkon met 1,20 meter uitstak in vergelijking met de andere 6 uitstappen. Dit is opgelost door op de eerste verdieping een speciale Layer uitstapsteiger te monteren, hierdoor kon één lijn naar boven worden gecreëerd.

Daarnaast was het moeilijk om de liftte verankeren. De balkons zouden de te hoge ankerkrachten niet aan kunnen en de gevels waren bedekt met kozijnen waardoor de lift ook hieraan niet verankerd kon worden. Er is daarom gekozen om de lift in de woningen te verankeren met speciale verankeringsvorken die ook bij de twin-liften gebruikt worden.


Frequentie regelaar voor beperkte stroomvoorziening

Er was  maar een beperkte stroomvoorziening van 80 A aanwezig. Om het stroomgebruik zo beperkt mogelijk te houden hebben we voor een lift met frequentie regelaar gekozen. De dikkere kabels die hiervoor nodig zijn en een afstand van 120 meter moesten overbruggen zijn ook door ons geleverd.