Nieuwe voorschriften Netbeheer Nederland

Per 1 februari 2018 gaan de nieuwe voorschriften van Netbeheer Nederland in. Volgens de nieuwe regelgeving voldoen een groot aantal bouwstroomkasten niet langer aan de veiligheidseisen. Wij adviseren daarom de brochure goed te lezen en de bouwkasten op de bouwplaats te controleren. Voldoet je bouwstroomkast niet aan de eisen? Voorkom dan dat de bouw stil komt te liggen en huur vervangende bouwstroomkasten bij RECO.

In de brochure vind je een overzicht van de eisen waaraan bouwkasten in een buitenopstelling voor een tijdelijke (bouw)aansluiting moeten voldoen. Het gaat hier om bouwkasten met een aansluiting tot en met 3x80 Ampère en een directe energiemeting op het laagspanningsnet.

Download hier de brochure “Aan welke eisen moeten bouwkasten voldoen?”

Een fatsoenlijke stroomvoorziening is essentieel bij ieder bouwproject of evenement. Bij RECO vind je diverse materialen en krijg je altijd een oplossing op maat voor jouw bouwproject. We kijken met je mee naar de volledige bouwplaats inrichting om overbodige kosten te voorkomen.

Netbeheer Nederland stelt de nieuwe voorwaarden in om maximale veiligheid op en rond de werkplaats te waarborgen. Mocht de bouwkast niet aan de eisen voldoen ligt de verantwoording voor de bouwkast en inhoud bij de aanvrager.

Meer weten? Vraag het onze specialist