Steigerbouw op drukke locatie in binnenstad Amsterdam

Het Parkhotel, tussen Vondelpark en Rijksmuseum gelegen aan de Stadhouderskade in Amsterdam, wordt aan de buitenzijde grondig onderhanden genomen. De zinken dakbedekking en hemelwaterafvoeren worden vervangen. Alle kozijnen, deuren en beglazing worden volledig vernieuwd, waarmee het enkel glas (3-5 mm) plaats voor HR++ isolatieglas van 28 mm. Ook worden de gevels, hekwerken en balkons opnieuw in de verf gezet en wordt het snijvoegwerk vervangen. Enkele jaren geleden was het interieur van het hotel al volledig up-to-date gebracht.


Steigerbouw Amsterdam met opperbordes en tunnels

Om de werkzaamheden mogelijk te maken kreeg RECO de opdracht het totale pand volledig in de steigers te zetten. Hierbij is aan de voorzijde een opperbordes (600 kN/m2) gemonteerd en een tunnelconstructie voor fietsers en voetgangers aangelegd. De steigers aan zowel de linker- als de rechterzijde van het pand zijn over het gehele oppervlak voorzien van reclamedoek. Aan de achterzijde is middels tralieliggers een opvangconstructie aangebracht. De locatie van het hotel maakt het plaatsen van een bouwkraan onmogelijk, daarom is gekozen voor een aan de steiger gekoppeld laad- en losplatform voorzien van een lift. Middels rolcontainers wordt bouwafval, via de steiger, ook naar dit platform getransporteerd.

Ondanks de beperkte voorbereidingstijd hebben de vakmannen van RECO in nauwe samenwerking met Bouwbedrijf Salverda B.V. en Adviesbureau Dekker Engineering deze logistieke uitdaging uitstekend aangepakt en uitgevoerd. Een prestatie waar alle betrokkenen trots op kunnen zijn.

Lees meer over steigerbouw Amsterdam