Laatste aanpassingen in Sportcampus Zuiderpark mogelijk door ruimtesteiger RECO

Den Haag is een enorme sportcampus rijker. Op de plaats van het oude ADO stadion heeft zich een enorme UFO neergelaten, althans daar lijkt het gebouw volgens velen op. Het pand moet hét topsportcentrum van Den Haag worden en is zo goed als klaar voor gebruik. Voor de laatste aanpassingen kwam opdrachtgever Weboma B.V. bij ons met de spoedaanvraag een ruimtesteiger te plaatsen in de sporthal.


Alternatieve oplossing

Om de laatste aanpassingen te doen aan de truss die bovenin de sporthal hangt, was er snel een alternatieve oplossing nodig. In eerste instantie zou er namelijk een hoogwerker komen, maar deze bleek te zwaar voor de hal. We bouwden een ruimtesteiger zodat de aanpassingen toch konden worden gedaan. Aangezien er in de sporthal geen anker mogelijkheden waren en het ging om een zeer gevoelig verlaagd plafon, moest hier bij de opstelling van de steiger rekening mee worden gehouden. De steiger heeft in totaal twee dagen in de sporthal gestaan. Daarna hebben we hem weer gedemonteerd en afgevoerd.


Sport, onderwijs en bewegen

Sportcampus Zuiderpark is een bijzonder gebouw dat door de zon steeds veranderd van kleur. De locatie biedt ruimte voor sport, onderwijs en bewegen. ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool zullen het complex gaan gebruiken voor hun sportopleidingen en tevens zullen ook de opleidingsteams van ADO Den Haag en de amateurvoetbalclubs HDV en WIK hier gaan spelen.