Laadplatform voor transport hoogwerkers in station Utrecht

De ‘Noordelijke fase’ van de omvangrijke verbouwing van Utrecht Centraal is ingezet. De totale verbouwing, die startte in 2010 en zal worden afgerond medio 2016, ligt geheel op schema. Over anderhalf jaar beschikt Utrecht dan over een splinternieuwe OV-Terminal waar dagelijks 360.000 mensen gebruik van zullen maken. Een hele grote hal, met een golvende stalen dakconstructie, verbindt vanaf dan alle bus-, trein- en tramplatforms. 


Laadplatform, ondersteuningstorens, personen-goederenlift en trappentoren

RECO mocht in opdracht van bouwbedrijf Besix al meerdere onderdelen van dit grote project faciliteren met materieel. Recent leverde RECO een laadplatform dat berekend is op een last van 13 ton en een puntlast van 3,5 ton. Dit platform is uitgevoerd met Azobe draglineschotten, voorzien van stalen traanplaten, die met proplassen zijn verankerd aan de verdiepingsvloer. Het platform wordt gedragen door Layher Allround ondersteuningstorens, die zijn uitgerust met staalprofielen. Verder werd ook nog een MABER 1400 personen-goederenlift en een trappentoren gemonteerd.

Aangezien in deze fase van de bouwwerkzaamheden het dak van het station al geheel gesloten is, voorziet het laadplatform in een alternatieve mogelijkheid om intern hoogwerkers, kranen en bouwmaterieel aan en af te voeren.