Wij mogen dit keer een bijzonder evenement van licht voorzien. We hebben het genoegen een bijdrage te leveren aan het nieuwste hardloopevenement van Nederland, de Afsluitdijk Open. Tijdens het opkomen van de zon zullen duizenden hardlopers over de iconische Afsluitdijk rennen.  Het evenement vind plaats op zondag 4 september 2016  tussen 01:00 en 12:00, waardoor de evenementlocaties en parkeerplaatsen moeten worden voorzien van licht. 

 

55 Mobile Tower Lights
Om de sportieve deelnemers te voorzien van optimaal zicht en veiligheid in het donker op de diverse startlocaties, gaat RECO de Afsluitdijk op 1 september voorzien van 55 LED Tower Lights. De tower lights blijven tot 5 september staan. De Tower Lights zijn voorzien van Led verlichting en volledig afgevuld met brandstof (variërend tussen Aspen en Diesel), waardoor ze minimaal 200 uur kunnen draaien.

 

Geen standaard wedstrijd
De Afsluitdijk Open is geen standaard hardloopwedstrijd. Er worden nieuwe afstanden geïntroduceerd die een echte uitdaging vormen. Daarnaast dragen de deelnemers ook direct een steentje bij aan de goede doelen Trombosestichting en Spieren voor Spieren.  De hardlopers kunnen er voor kiezen om een kwart van de Afsluitdijk (8,2 km) te rennen, de halve Afsluitdijk (16,4 km) en voor de echte fanatiekelingen de hele Afsluitdijk (32,8 km).