Een speciaal steiger in de grote zaal van theater aan de Parade in Den Bosch voor asbestsaneringsproject


In het hart van het historische stadscentrum van Den Bosch ligt het Theater aan de Parade, welke jaarlijks bijna 300.000 bezoekers ontvangt. Eind juni dit jaar heeft de gemeente helaas moeten besluiten dat het theater dicht moet aangezien er asbesthoudend materiaal was aangetroffen tijdens een voorbereidend onderzoek van de sloop/nieuwbouw van het pand. Omdat er geen risico’s kunnen worden genomen, is er besloten te gaan saneren. Om goed bij de asbest te kunnen komen hebben wij in opdracht van het asbestsaneringsbedrijf in de Grote Zaal van het theater een ruimtelijke steiger gebouwd.

                                                               

Precisie werk
In het hele theater is in brandwerende platen asbest aangetroffen. Om het asbesthoudend materiaal op een veilige manier te verwijderen of af te dekken is er een plan gemaakt, waarbij wij een speciale steiger hebben ontworpen welke niet verankerd hoeft te worden en voorzien is van een gesealde overkapping van 1.000 m². Het bijzondere aan deze steiger is dat hij deels tussen de stoelen en deels op het podium staat. Bij het saneren van asbest is het noodzakelijk dat er geen asbest mee naar buiten kan komen vandaar dat er na de werkzaamheden gedoucht dient te worden. Om te voorkomen dat er toch asbestdeeltjes mee naar buiten komen is er ook een luchtdichte tunnel van steiger gemaakt welke loopt van de doucheruimte naar de smetvrije ruimte. Naar verwachting zal de grote zaal op 1 november weer open gesteld worden voor bezoekers.

Terug