De Raad van Rechtspraak in de steigers gezet

De Raad van Rechtspraak vormt het bestuur van de meest rechtsprekende organisaties in Nederland en zorgt ervoor dat de rechters in Nederland hun werk onafhankelijk, onpartijdig en met de juiste kennis kunnen uitvoeren. Dit doen ze vanuit een prachtig oud pand gevestigd op de kneuterdijk in Den Haag. Aannemersbedrijf Den Hoed is momenteel bezig met renovatiewerkzaamheden aan het pand en schakelde RECO in om het steigermateriaal te verzorgen.

Voor dit project zijn er Layher allround 0,73 steigers met schuifkorteling ingezet. Daarnaast is door de inzet van het Layher protectsysteem rekening gehouden met inklimbeveiliging. Dit systeem bestaat uit cassettedelen die gemonteerd zijn aan de allround steigers. Verder is er een ombouw gemaakt ter hoogte van het balkon en bij de hoofdingang zijn er voor de overbrugging tralieliggers gebruikt. In verband met het zicht naar het Binnenhof is al het steigerwerk voorzien van 50% wind doorlatend steigergaas. 

Tijdens de werkzaamheden blijft het pand gewoon in gebruikt. Naar verwachting loopt het project tot medio december 2016.