Bouwplaatsinrichting voor De Groene Kaap te Rotterdam


‘De Groene Kaap’ is de naam voor 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen die met elkaar verbonden worden via hoven en daktuinen. Het nieuwbouwplan bestaat uit diverse woonblokken met 4 tot 8 lagen waarop tuinen worden voorgesteld waaraan eengezinswoningen worden gesitueerd. Stebru realiseert dit project in het entreegebied van Katendrecht. Begin november 2017 zijn de voorbereidende werkzaamheden op de bouwplaats gestart.

 

Vanuit RECO wordt er van de afdeling BPI (Bouwplaatinrichting) hard gewerkt aan de inrichting van het bouwterrein. In week 44 is er begonnen met het in graven van de watermeterput, groot exclusief verdeelstuk. Het verdeelstuk zal ter plaatse gemaakt moeten worden omdat het Waterleidingbedrijf twee aansluitingen aanbied, die gekoppeld moeten worden. Vanaf het verdeelstuk gaat één aansluiting naar het unitpark met een diameter rond 25mm. Eén aansluiting wordt gebruikt voor het aansluiten van de tappunten rond de bouw met een diameter van 40mm en één aansluiting wordt gebruikt voor het aansluiten van de hydrofoor met een opvoerhoogte van 60 meter. Verder zijn er diverse lichtmasten, units en hoofdmeterkasten geplaatst.

 

De Bouwplaat inrichting bestaat uit verschillende onderdelen. RECO verzorgt de bouwplaats verlichting, electra voorziening, watervoorziening, tijdelijke gasinstallatie en riolering voor het ketenpark. Daarnaast zijn wij betrokken bij de begeleiding en uitvoering van de activiteiten die wij uitvoeren.  De verwachting van de looptijd van de bouw is circa 3 jaar.

Terug