Ondersteuningsmaterieel op bouwlocatie Leidsche Rijn

Momenteel is RECO actief op de grootste Vinex- en nieuwbouwlocatie van Nederland, in Leidsche Rijn. In totaal wordt hier een gebied bebouwd met een oppervlak van 2.500 hectare, oftewel vijf bij vijf kilometer. De Utrechtse woonwijk maakt een enorme groeispurt door. In 2007 telde Leidsche Rijn nog slechts 16.000 inwoners, inmiddels is dit al 70.000 en het zal niet heel erg lang meer duren voor de 100.000ste zal worden begroet.

Ondersteuningsmaterieel voor realisatie nieuwe stadshart

Voor de realisatie van het nieuwe stadshart, Leidsche Rijn Centrum, kreeg RECO de opdracht het ondersteuningsmaterieel te leveren. Gedurende een periode van acht weken wordt er in totaal 1,5 miljoen kilo ondersteuningsmaterieel geleverd,  bestaande uit schroefstempels en allround-, PAL-, en zwaarlastondersteuningen. Het ondersteuningsmaterieel wordt ingezet om een vloeroppervlak van ruim 45.000 m² te ondersteunen welke bestaat uit 3.775 m¹ prefab balkbodems, breedplaatvloeren in verschillende dikten en hoogtes, 2.180 m¹ in het werk gestorte balken en voorgespannen lambda liggers.

Het uiteindelijke stadshart, dat wordt opgeleverd in de zomer van 2017, zal bestaan uit 130 winkels met kantoorruimten erboven, 15 horecagelegenheden, 750 woningen, een bioscoop/congrescentrum, diverse zorgvoorzieningen, scholen en meer.