Aggregaat RECO vervangt tijdelijk de stroomvoorziening van hoofdvestiging Knauf te Utrecht

Knauf, een bedrijf dat een volledig assortiment biedt in innovatieve afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie, kwam bij RECO met de vraag om een tijdelijke stroom overnamen te verzorgen voor de gehele elektrische installatie. We plaatsten een aggregaat om deze stroomvoorziening te verzorgen.


150 kVA aggregaat

Het energiebedrijf van Knauf zou de voeding er voor een dag afhalen i.v.m. werkzaamheden, waardoor Knauf zonder stroom zou komen te zitten. Wij namen de volledige stroomvoorziening van de hoofdvestiging in Utrecht over door een aggregaat van 150 KVA te plaatsen. Dit type aggregaat levert met gemak een gemiddelde van 100 ampere per fase, dit was voldoende energie om het gehele pand van de juiste energie te voorzien.

De voeding van het aggregaat hebben we met losse aders elk met een diameter van 50m² gekoppeld tussen de aggregaat en hoofdverdeelinrichting van Knauf. Op deze manier heeft Knauf een eigen tijdelijke energiebron om de werkzaamheden voort te kunnen zetten. Einde werkdag toen het energie bedrijf haar werkzaamheden had afgerond en weer stroom kon leveren hebben wij het aggregaat afgekoppeld en zo kon Knauf weer voorzien worden van permanente stroom.